P. Frešo oficiálne oznámil kandidatúru na šéfa SDKÚ, ponúka záchranu

19.04.2012 Bratislava

Bratislava 19. apríla (TASR) - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo sa bude na Kongrese SDKÚ-DS uchádzať o post šéfa strany. "Mojou ponukou bude záchrana SDKÚ-DS, nakoľko si myslím, že SDKÚ-DS je v situácii, že keď bude pokračovať v línii, ktorú doteraz robila, pôjde pod 5 percent," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

Kandidatúru avizoval už v stredu (18.4.) na sociálnej sieti Facebook. Už dávnejšie uviedol, že sa chce podieľať na vytváraní novej generálnej línie strany a má ambíciu kandidovať do jej užšieho vedenia. Kandidatúru na post predsedu pripúšťal v prípade dostatočnej podpory v regiónoch. Podľa Freša by sa mala strana vrátiť k svojim ľudovým, kresťanským a demokratickým koreňom a tiež by mala obnoviť kontakt s občanom.

Šéf BSK sa o kreslo predsedu SDKÚ-DS pobije s podpredsedníčkou Luciou Žitňanskou. Prípadnú kandidatúru nevylučuje ani poslanec Viliam Novotný. O novom vedení SDKÚ-DS rozhodnú delegáti straníckeho kongresu. Uskutoční sa 19. mája v Banskej Bystrici.

Doterajší šéf SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda 12. marca informoval, že sa nebude na straníckom kongrese uchádzať o post predsedu. Dôvodom je nepriaznivý volebný výsledok jeho politického subjektu. Podporu vyjadril Žitňanskej.
 

Vyberte región